Viera

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Tunisko 2

Pláž
Pláž sme omrkli ešte v prvý večer. More bolo v podstate čisté, pláž tiež. Lehátka boli na pláži zadarmo:), aj pri bazéne. Nočné kúpanie sme vyskúšali iba v bazéne, bolo tam aspon aké-také svetlo, na mori bola samozrejme tma. Návrhy na nočné kúpanie v mori sme sice dostali, ale nevyužili.

Večerné programy hotelu
Tak teda nič moc. Cestovka napísala že budú večerné animačné programy v češtine. H...o zlatá rybka. Všetko to bolo vo francúzštine. Občas teda do toho niečo kecli v talianštine a v nemčine, ale z toho som tiež nič nemala. Po čase sme to už vzdávali, a nepozerali sme tie programy vobec. Bolo vypísané, že od 9 je program pre deti, a potom pre dospelých. Ten program pre deti niekedy trval aj do 11. ale tým detom sa to viditelne páčilo. No a jeden z tých večerov malo byt karaoke. To sme poobede boli zhodou okolnosti pri bazéne (to bolo asi jediný krát) a hladali ludí na karaoke. Karaoke začalo zas detským programom, ale už nie vonku, ale vnútri. To nás teda moc nebavilo, tak sme išli na večerné kúpanie (bolo asi 11 hodin). Mali sme aj foták, a jeden dobrovolník z animačných programov, sa ponúkol, že nás odfotí (samozrejme sa akurát vybili baterky), ale ešte predtým sa spýtal či sme lesby (to asi aby si nerobil zbytočné nádeje). Sme sa zasmiali, a vysvetlili sme mu že nie. Potom sme sa boli pozriet na to karaoke. Prekvapivo vela ludí, a niektorí aj dobře spievali. By som bola zvedavá, kolko dobrovolníkov by sa našlo u nás….. Potom bola diskotéka v hoteli. Dávali také skor rýchle, nič pomalšie, žiadna Madonna alebo niečo vyslovene na trsanie, a dost dávali tých arabských. Ono to nie je zlé, ale kde to ide už dost dlho za sebou... Bola tam jedná zaujímavá arabka. Nebola zahalená, a tak vrtela zadkom... Ano, pozerali sme na zadok ženy, ale proste to bolo niečo. Musím sa aj ja naučit tak vrtiet zadkom:) .

Výlety
Cestovka nám samozrejme ponúkala nejaké výlety, ale trošku draho, a človek by celý den presedel v autobuse. Takže sme neboli ani na jednom výlete organizovanom cestovkou.
Ale boli sme na vlastných. Prvý smeroval samozrejme na trh, do mesta. Druhý smeroval na delfíny a plameniaky, teda na to nás lákali. Sme pochybovali o tých delfínoch, ale vytrvalo trvali na svojom. To nás teda lákal Ali, ktorý hovoril po anglicky. Trochu. Vyjednávat sa nedalo. Ráno sme išli na motorovom člne k ostrovom, som sa akosi bála:) Ali mal íst s nami, ale nešiel. Jedna francuzska pani sa prihlásila, že teda trochu hovorí po anglicky.No tak oproti nej je moja angličtina úplne geniálna (a to sa teda nemám čím chválit). Náš šofér (či čo to je) niečo vysvetloval, a chcel, aby nám to pani preložila. Pani povedala asi 2 vety po anglicky, a potom hovorila francuzsky, a myslela si,že hovorí po anglicky... Ked sme na nu blbo pozerali, že akože čo, tak ešte niečo dodala po francúzsky, porozhadzovala trochu rukami a bolo. Takže sme sa nič nedozvedeli. Sme sa zastavili na nejakom ostrovčeku, kde mali čajky hniezda, na druhom sme pozbierali nejaké tie mušle, a išli sme spat.
Náš další výlet bol s taxikárom. Cestou z trhu nas viezol jeden, ktory mimochodom tiež s kludným svedomím povedal že hovorí po anglicky, a ktorý nám ponúkol cestu za 40 TND, kde uvidime pristav, fatamorganu, oazu, panoramu a solne jazera. Tak sme začali zjednávat, zjednali sme na 25 a že nechceme prístav. Povedal, ok, zajtra. Najskor nás vzal na solné jazerá. Sposob jako to funguje nám vysvetloval vo francuzštine, nemčine a hlavne rukami-nohami. Tu nás zoznámil s faktom, že za 25 dinárov nás može vziat okrem solnych jazier len na fatamorganu, kde chceme aj ostatné, bude to 40. boli sme teda tam, kde sme začali. Vysvetlili sme mu že prístav nechceme, ani tu panoramu, je to rovina, púšt, neviem čo tam može byt vidiet. Sme nakoniec teda pristali na 30 dinárov, a že nám ešte ukáže oázu s typickým ich oblečním. Tak po solných jazerách sme išli na tú fatamorgánu. V podstate išlo o to, že v dialke ako by bola voda, kde sme si čupli, tej vody akoby bolo viac. A kde sme išli bližšie, tak sme videli, že tam voda nebola. Ono to vyzeralo celkom zaujímavo, ale na fotkach to nebolo vidiet. Najviac ma na tom fascinovalo, že kde rypol do země (púšt) tak pod povrchom bola zem mokrá a boli tam kryštáliky soli.
No a potom nás vzal do tej oázy. Sú to vlastne palmy, a asi aj zvieratká tam patria. Sme videli dve tavičky, jednu kozu a jedného somárika. Ono to na prvý pohlad vyzeralo zaujímavo a tak fascinujúco (predsa len nevidim tavy každý den). Sme urobili pár fotiek, a až kde sme prišli bližšie, sme videli, že sú všetky zvieratá priviazané, ale nie obyčajne, ale dost brutálne :( No a potom nás obliekli do ich svadobných šiat, také, celá zahalená, vyzerám v tom sice dobre, ale bolo v tom teplo. Čakala som že to trochu chladí, alebo tak, ale ono nie. No samozrejme po odskúšaní šiat, od nás pani očakávala ešte dalšie peniaze, takže nás to stálo ešte viac. Ale túto část nelutujem:) Myslím, že viac výletov sme ani nerobili.

Dovolenka | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014